Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattikastike grilliherkuille

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tomaattikastike on kevyt mutta maukas vaihtoehto majoneesi- tai ranskankermapitoisille grillikastikkeille. Kastike voidaan tarjoilla kuumana tai kylmänä.

4 hengelle

  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 vihannesliemikuutio
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 maustemittaa mustapippuria jauhettuna

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota silppu öljyssä, älä ruskista. Siirrä kattilaan ja kaada tomaatit liemineen sekä vesi päälle ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Murustele liemikuutio seokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta kokoon n. 15 minuuttia eli kunnes se on malko paksua. Tarjoile grillatun lihan, makkaran tai kasvisten seurana.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikastike