Quesadillat chorizolla ja mustapavuilla
Makujen aamun Nanna Rintala suosittelee valmistamaan helppoa ja maukasta ruokaa kesäpäiviin meksikolaisittain eli Quesadillat chorizolla ja mustapavuilla.
Ainekset
- 4 annosta
- 8 isoa vehnätortillaa tai 12 pientä maissitortillaa
- 4 raaka-chorizomakkaraa
- 1 tlk/ n. 300 g mustapapuja
- 1 punasipuli
- 3 dl mietoa juustoraastetta
- 1 ruukku korianteria
- rypsiöljyä paistamiseen
Guacamole
- 2 kypsää avokadoa
- 1 kypsä tomaatti
- ½ sipuli
- ½ limetti
- ½ -1 chili
- 1 ruukku korianteria
- suolaa ja mustapippuria
Pico de gallo eli tomaattisalsa
- 3 tomaattia
- 1 hopeasipuli
- 1 jalapeno
- 1 lime
- 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Purista chorizomakkarat pois kuorestaan siskonmakkaroiden tapaan ja paista kypsäksi keskilämmöllä murustellen liha samalla kahdella haarukalla hienoksi.
Valuta mustapavut ja surauta sauvasekoittimella karkeaksi tahnaksi. Viipaloi sipuli ohueksi ja hienonna korianteri.
Sipaise tortillan päälle hiukan mustapaputahnaa, ripottele juustoraaste, sipuli, chorizo ja korianteri. Ole maltillinen täytteen määrässä. Aseta päälle toinen tortilla ja paista keskilämmöllä pienessä määrässä öljyä molemmin puolin kauniin väriseksi. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa 4 osaan. Tarjoile guacamolen ja tomaattisalsan (pico de gallo) kanssa.
Guacamole:
Irrota avokadojen hedelmäliha ja muusaa se haarukalla tai morttelissa karkeasti. lisää mukaan hienoksi pilkottu tomaatti, sipuli, limen mehu, chili ja korianteri. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pico de gallo eli tomaattisalsa:
Pilko tomaatit, sipuli ja jalapeño sekä korianteri. Sekoita, mausta limellä, korianterilla, suolalla ja pippurilla
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"