Pehmeät tacot jauheliha- ja mustapaputäytteellä

Tässä on mahtava näppiateria niin isoille kuin pienille. Paputäyte on tulista, kuitupitoista ja kevyttä, toisin kuin jauhelihatäyte, joka on rasvaisempaa ja miedompimakuista. Muutkin lisäkkeet, kuten tomaattisiivut, jäävuorisalaatti ja maissinjyvät ovat myös hyviä.

Ainekset

  • Neljälle

Jauhelihatäyte

  • 400 g nautajauhelihaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta chilijauhetta
  • 2 maustemittaa jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • ½ dl tomaattipyreetä

Paputäyte

  • 4 dl keitettyjä mustia papuja
  • 1 punainen chili
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ sipulia
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3/4 dl tomaattipyreetä
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • muutama basilikanoksa

Tarjoiluun

  • 6 isoa, pehmeää tortillaa
  • 2 avokadoa
  • limetti- tai sitruunamehua
  • 2 dl kermaviiliä
  • ½ punasipuli
  • basilikaa

Valmistusohje

1. Jauhelihatäyte: Paista jauhelihaa ja sipulisilppua öljyssä, kunnes se on kauniin väristä. Purista joukkoon valkosipuli, mausta chilillä, juustokuminalla ja soijalla. Sekoita tomaattipyree joukkoon.

2. Paputäyte: Halkaise ensin chili, poista siemenet ja suikaloi palko. Hienonna valkosipulinkynnet, silppua sipuli. Kuullota sipulia, valkosipulia, chiliä ja juustokuminaa öljyssä. Murskaa papuja hieman ja sekoita joukkoon, sekoita mukaan tomaattipyree ja anna koko täytteen kuumentua täysin. Mausta sokerilla, suolalla ja basilikalla.

3. Halkaise avokadot ja viipaloi ne, purista päälle vähän limetti- tai sitruunamehua, etteivät ne tummu. Kuori ja viipaloi punasipuli. Laita avokado, kermaviili, punasipuli ja basilika esille omissa kulhoissaan. Tarjoile täytteet ja lisäkkeet vehnätortillojen tai pehmeiden lapinrieskojen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.