Vihanneslasagne paprikalla
Tässä lasagnessa on riittää vihanneksia ja juureksia. Se on siis mitä mainioin vegetaarinen pääruoka. Sopii hyvin myös seisovaan pöytään. Ajvar relish on paprikatahnaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle
- 16 lasagnelevyä
- 1 porkkana
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 punainen paprika
- 1 dl ajvar relishiä
- 100 g tuoreita herkkusieniä
Béchamelkastike
- 100 g voita
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 l maitoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tomaattikastike
- 2 prk kokonaisia tomaatteja
- 1 porkkana
- 1 sellerinvarsi
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 oksa oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl punaviinietikkaa
- voita paistamiseen
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
1. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata voi, ota voikattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita. Laita takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa samalla sekoittaen, vähän kerrallaan. Keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna porkkana, selleri ja sipuli, viipaloi valkosipuli ja hienonna chili. Paista vihanneksia oliiviöljyssä, kaada päälle tomaatit ja anna kiehua 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja keitä vielä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise herkkusienet ja paista voissa. Kuori porkkana, suikaloi se ja kesäkurpitsa. Paista kaikki oliiviöljyssä. Laita voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle kerros lasagnelevyjä. Lado vuorotellen levyjä, kastikkeita, ajvaria, sieniä ja vihanneksia. Suikaloi paprika. Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä, suikaloitua paprikaa ja kauhallinen Béchamelkastiketta. Ripottele päälle juustoraaste, paista uunissa 45-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku