Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihanneslasagne paprikalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä lasagnessa on riittää vihanneksia ja juureksia. Se on siis mitä mainioin vegetaarinen pääruoka. Sopii hyvin myös seisovaan pöytään. Ajvar relish on paprikatahnaa.

Kuudelle

  • 16 lasagnelevyä
  • 1 porkkana
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 dl ajvar relishiä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä

Béchamelkastike

  • 100 g voita
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tomaattikastike

  • 2 prk kokonaisia tomaatteja
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen chili
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 oksa oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • voita paistamiseen
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Béchamelkastike: Kuumenna maito kiehuvaksi. Sulata voi, ota voikattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita. Laita takaisin liedelle ja lisää kuumaa maitoa samalla sekoittaen, vähän kerrallaan. Keitä vähintään 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Tomaattikastike: Kuori ja hienonna porkkana, selleri ja sipuli, viipaloi valkosipuli ja hienonna chili. Paista vihanneksia oliiviöljyssä, kaada päälle tomaatit ja anna kiehua 20 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sokerilla ja keitä vielä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella.

3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise herkkusienet ja paista voissa. Kuori porkkana, suikaloi se ja kesäkurpitsa. Paista kaikki oliiviöljyssä. Laita voidellun, uuninkestävän vuoan pohjalle kerros lasagnelevyjä. Lado vuorotellen levyjä, kastikkeita, ajvaria, sieniä ja vihanneksia. Suikaloi paprika. Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä, suikaloitua paprikaa ja kauhallinen Béchamelkastiketta. Ripottele päälle juustoraaste, paista uunissa 45-50 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvislasagne