Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gazpacho ja avokado-kurkkusalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

On totinen ilo silmälle nähdä punaisen gazpachon valuvan vihreän avokadotahnan yli. Yksinkertaista, mutta aplodeja aiheuttavaa.

Ainekset

  • Neljälle

Keitto

  • 1 kurkku
  • 2 paprikaa, keltainen ja punainen
  • 6 luumutomaattia
  • 1 ½ salottisipuli
  • 1 ½ valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl tomaattimehua
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • suolaa ja tabascoa

Salaatti

  • ½ kurkku
  • 3 avokadoa
  • 2 tl limettimehua
  • ½ jalapeno
  • 1 rkl tuoretta korianterisilppua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja halkaise kurkku pitkittäin, poista siemenet ja leikkaa pienemmäksi. Halkaise paprikat ja leikkaa palasiksi. Jaa tomaatit lohkoiksi. Kuori ja viipaloi salotti- ja valkosipuli. Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja viipaloi palko.

2. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä. Lisää paprikat ja kurkku ja paista niitä muutama minuutti. Sekoita joukkoon tomaatit, tomaattimehu ja viinietikka. Kiehauta ja anna poreilla 5 minuuttia. Soseuta keitto mikserissä, siivilöi se ja siirrä jääkaappiin.

3. Kun keitto on kylmää, mausta se suolalla ja tabascolla. Huom! Muista, että myös avokadosalaatissa on chiliä, joten älä mausta keittoa liian tuliseksi. Jos haluat lisää happamuutta keittoon, lisää viinietikkaa tai tilkka limettimehua.

4. Salaatti: Kuori kurkku ja poista siitä siemenet, leikkaa kurkku pikkukuutioiksi. Silppua jalapeno pieneksi. Halkaise avokadot, poista siemenet ja soseuta malto karkeasti haarukalla. Sekoita joukkoon limettimehu ja kurkkukuutiot, mausta jalapenolla, korianterilla ja suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto