Pastasalaatti tulisen peston kanssa

Tässä tulee erilainen pesto-muunnos. Tulinen poblano-chili ja paahdetut kurpitsansiemenet antavat salaattiin meksikolaisen vivahteen, joka sopii erinomaisesti mietoihin latva-artisokansydämiin.

Neljälle

  • 300 g penne-pastaa
  • 1 dl poblano-pestoa (resepti alla)
  • 6 latva-artisokanpohjaa purkista
  • 1 ½ rkl salaattisipulisilppua
  • 1 rkl sherryviinietikkaa
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • suolaa ja mustapippuria

Poblano-pesto, 3 dl

  • 3 poblano-chiliä
  • 1 dl öljyä paistamiseen
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 2 dl rucolanlehtiä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Poblano-pesto: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna öljyä paistinpannussa ja paista poblano-chilejä siinä, kunnes kuoret irtoavat. Siirrä poblanot kulhoon ja peitä kelmulla, siirrä kylmään 10 minuutiksi. Paahda kuorimattomat valkosipulinkynnet ja kurpitsansiemeniä uunipellillä uunissa 5-7 minuuttia. Kuori valkosipulinkynnet. Kuori myös poblanot ja poista niistä siemenet. Sekoita poblanot, kurpitsansiemenet, rucola ja valkosipuli mikserissä. Lisää rypsiöljy, miksaa tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Keitä pasta suolatussa vedessä, jätä vähän purutuntumaa, al dente. Kaada lävikköön ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä. Kaada kylmä pasta suureen kulhoon.

3. Leikkaa latva-artisokansydämet pienemmiksi ja suikaloi salaattisipuli. Sekoita pastaan pesto, artisokanpohjat, salaattisipulit, viinietikka ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!