Raikas kvinoasalaatti
10.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).
Ainekset
- 2 dl kvinoaa
- 3 dl paksoita tai muuta rapeakuorista salaattia
- 2 tomaattia
- 2 rkl kapriksia
- 1 avocado
- 2 keitettyä kananmunaa
- 1-2 kourallista kevätsipulin vihreää vartta tai ruohosipulia silputtuna
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 3-4 rkl lime- tai sitruunamehua
- 50 g pekaanipähkinöitä
- 40 g parmesaania tai pecorinoa lastuina
Valmistusohje
1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Voit maustaa keitinveden fondilla tai ripauksella mineraalisuolaa
2. Poista tomaateista siemenet. Pilko tomaatit, paksoi, avocado ja sipulinvarret.
3. Sekoita kasvikset, kvinoa ja kaprikset. Lisää oliiviöljy ja sitrusmehu.
4. Kokoa annokset. Lusikoi salaatti lautasille, asettele päälle halkaistut kananmunat. Murustele päälle pähkinöitä ja viimeistele juustolastuilla.
Ohje on Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku