Raikas kvinoasalaatti
10.9.2015. Resepti Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat (Kirjapaja, 2015).
Ainekset
- 2 dl kvinoaa
- 3 dl paksoita tai muuta rapeakuorista salaattia
- 2 tomaattia
- 2 rkl kapriksia
- 1 avocado
- 2 keitettyä kananmunaa
- 1-2 kourallista kevätsipulin vihreää vartta tai ruohosipulia silputtuna
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 3-4 rkl lime- tai sitruunamehua
- 50 g pekaanipähkinöitä
- 40 g parmesaania tai pecorinoa lastuina
Valmistusohje
1. Keitä kvinoa ohjeen mukaan. Voit maustaa keitinveden fondilla tai ripauksella mineraalisuolaa
2. Poista tomaateista siemenet. Pilko tomaatit, paksoi, avocado ja sipulinvarret.
3. Sekoita kasvikset, kvinoa ja kaprikset. Lisää oliiviöljy ja sitrusmehu.
4. Kokoa annokset. Lusikoi salaatti lautasille, asettele päälle halkaistut kananmunat. Murustele päälle pähkinöitä ja viimeistele juustolastuilla.
Ohje on Reijo Laatikaisen kirjasta Herkän vatsan valinnat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi