Värikäs joulusalaatti

Ohjeesta tulee 8 annosta. Energiapitoisuus: 141 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 1 tlk ananasmurskaa omassa mehussa
  • 60 g aurinkokuivattua tomaattia
  • 8 kpl kivettömiä vihreitä oliiveja
  • 2 dl viinirypäleitä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 150 g kuorittua hunajamelonia
  • 100 g rucolaa

Kastike

  • 1.5 tl currymaustetta
  • 3 tl rypsiöljyä
  • 1 kynsi valkosipulia
  • 0.25 tl valkopippuria
  • 1 prk (125 g) Piltti Mangososetta
  • 150 g turkkilaista jogurttia
  • 0.5 rkl omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Valuta ananasmurskat, aurinkokuivatut tomaatit ja oliivirenkaat liemistään. Kuutioi aurinkokuivatut tomaatit pieneksi. Leikkaa oiiivit renkaiksi.

Huuhtele ja puolita viinirypäleet, (poista siemenet). Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa meloni kuutioiksi tai ota meloniraudalla palloja.

Hienonna rucola. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään.

Kastiketta varten kuumenna currya muutama sekunti öljyssä mikroaaltouunissa. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon.

Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita. Kääntele kastike salaatin joukkoon.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.