Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raikas tonnikalasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kevyt ja helppotekoinen salaatti, joka maistuu kesältä. Voit vaihtaa ruokavehnän täysjyväriisiin tai couscousiin.

Yhdelle

  • ½ dl ruokavehnää
  • vihreää salaattia
  • 2 kurkkuviipaletta
  • 1 tomaatti
  • 1 keitetty kananmuna
  • n. 100 g tonnikalaa vedessä
  • 8-10 mustaa oliivia

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl vettä
  • 1 tl viinietikkaa
  • italialaista salaattimaustetta

Valmistusohje

1. Sekoita kastike, maista ja mausta tarvittaessa lisää.

2. Keitä ruokavehnä pakkauksen ohjeen mukaan. Asettele salaatinlehdet lautaselle. Leikkaa kauniita kurkkuviipaleita pituussuuntaan, viipaloi tomaatti ja kananmuna.

3. Asettele kaikki ainekset kauniisti lautaselle, lusikoi päälle kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Tonnikalasalaatti