Kesäinen salaatti
Makea mansikka ja suolainen fetajuusto sopivat loistavasti yhteen. Kokeile Saran kesäistä salaattia!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Sinekset
- 2-3 punajuurta, keitettynä, siivuiksi leikattuna
- 8-10 mansikkaa, siivuiksi leikattuna
- 50 g fetajuustoa (Arla Apetina), murennettuna
- 5 g auringonkukan ituja
- mustapippuria
- oliiviöljyä
Kastike
- 1 rkl hunajaa
- 2 tl Dijon-sinappia
- 1/2 dl oliiviöljyä
- loraus vettä
Valmistusohje
Asettele punajuuren siivut lautaselle, ja seuraavaksi lisää mansikkasiivut. Lorauta hieman oliiviöljyä siivujen päälle. Murenna fetajuustoa salaatin päälle. Koristele salaatti auringonkukan iduilla ja mustapippurilla.
Lopuksi tee vielä helppo salaatti kastike: sekoita kulhossa hunaja , sinappi ja vesi niin, että seos on tasaista. Tarjoile salaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin