Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.
Levitä kypsälle piirakkapohjalle hillo ja marjat.
Kiehauta kattilassa 1 dl punaista mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää punaista mehua ja anna jäähtyä noin 5 min.
Levitä jäähtynyt, mutta ei vielä yhtään hyytynyt mehuhyytelöliemi vadelmien päälle kauniisti ja tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin.
VINKKI: Pääset helpommalla, kun jätät hyytelön pois, vadelmatorttu on hyvää myös sellaisenaan ilman hyytelöä. Tortun voi tehdä myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla. Käytä tällöin yhteensopivaa hilloa pohjalle ja mehua päälle.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy