Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raikas vadelmatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vadelmat ovat nyt parhaimmillaan ja tässä herkullisessa tortussa punaiset marjat saa nauttia tuoreena. Helpoksi leivonnan tekee valmis pyöreä piirakkapohja. Se vain painellaan oman vuokasi kokoiseksi ja paistetaan ilman täytettä.

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, makea (380 g)

Täyte

  • 100 g vadelmahilloa
  • 4 dl vadelmia (jäisinä, jos pakaste)
  • n.1 dl hyytelösokeria
  • 1+1 dl vadelma- tai punaista mehua

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Levitä kypsälle piirakkapohjalle hillo ja marjat.

Kiehauta kattilassa 1 dl punaista mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää punaista mehua ja anna jäähtyä noin 5 min.

Levitä jäähtynyt, mutta ei vielä yhtään hyytynyt mehuhyytelöliemi vadelmien päälle kauniisti ja tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin.

VINKKI: Pääset helpommalla, kun jätät hyytelön pois, vadelmatorttu on hyvää myös sellaisenaan ilman hyytelöä. Tortun voi tehdä myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla. Käytä tällöin yhteensopivaa hilloa pohjalle ja mehua päälle.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Vadelmapiirakka