Kirsikkapiiras kauramurotaikinasta
Nyt kannattaa noutaa kirsikat torilta piiraisiin! Myös muut marjat sopivat tähän, kokeile esimerkiksi karviaismarjoilla tai puolukoilla. Kauramurotaikinassa on 3-kertainen määrä kuitua verrattuna perinteiseen murotaikinaan.
Ainekset
- 1 pieni piirakkavuoallinen, halkaisija noin 20 cm
Pohja
- 1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)
Täyte
- 1½ dl kirsikkahilloa
- 3 dl kirsikoita
- 3 rkl kirsikkalikööriä
Pinnalle
- kananmunaa voiteluun
- mantelilastuja
- raesokeria
Valmistusohje
Imeytä kirsikat, joista on poistettu kivet, yön yli liköörissä (tai vähintään tunnin). Voit tehdä piirakan myös ilman likööriä. Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä toinen sulanut kauramurotaikinalevy pienehkön piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle kirsikkahilloa ja liköörikirsikat.
Kaaviloi paketin toisesta levystä piirakkavuoan kokoinen kansilevy leivinpaperin päällä. Kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
VINKKI: Kokeile samaa marjoilla, esimerkiksi karviaisilla tai karpaloilla.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti