Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Rajamäen etikkapunajuuret

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nopeasti valmistuvia punajuuria nautitaan yhtenä jos toisenakin syysiltana.

Ainekset

  • 2 kg punajuuria

Mausteliemi

  • 1 l vettä
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl neilikoita
  • 1 rkl valkopippureita
  • 5 dl väkiviinaetikkaa

Valmistusohje

Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi. Kuori kypsät punajuuret ja lado ne joko kokonaisina tai viipaleina puhtaisiin lasitölkkeihin. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi.

Kaada kuuma liemi punajuurien päälle ja tarkista, että liemi peittää punajuuret. Säilytyslämpötila alle kymmenen astetta.

Tuoreimmat aiheesta

Säilöntä