Rajamäen etikkapunajuuret
Julkaistu
Nopeasti valmistuvia punajuuria nautitaan yhtenä jos toisenakin syysiltana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 kg punajuuria
Mausteliemi
- 1 l vettä
- 3 dl sokeria
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl neilikoita
- 1 rkl valkopippureita
- 5 dl väkiviinaetikkaa
Valmistusohje
Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi. Kuori kypsät punajuuret ja lado ne joko kokonaisina tai viipaleina puhtaisiin lasitölkkeihin. Keitä vettä, sokeria ja mausteita noin 10 minuuttia. Lisää etikka ja kuumenna liemi kiehuvaksi.
Kaada kuuma liemi punajuurien päälle ja tarkista, että liemi peittää punajuuret. Säilytyslämpötila alle kymmenen astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa