Lämmin ruohosipulikastike
Julkaistu
Tämä kastike sopii hyvin useimpien kalaruokien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Kuudelle
- 2 dl valkoviiniä
- 3 dl kermaa
- 1 dl vahvaa kalalientä
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- 50 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 tl maissitärkkelystä (maizenaa)
Valmistusohje
1. Kaada viini, kerma ja kalaliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä.
2. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää valkoviiniä ja suurusta kastike. Kuumenna, mutta älä anna enää kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää voi nokare kerrallaan juuri ennen tarjoilua. Lisää ruohosipuli viimeiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä