Lämmin ruohosipulikastike

Tämä kastike sopii hyvin useimpien kalaruokien kera.

Kuudelle

  • 2 dl valkoviiniä
  • 3 dl kermaa
  • 1 dl vahvaa kalalientä
  • 1 dl hienonnettua ruohosipulia
  • 50 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 tl maissitärkkelystä (maizenaa)

Valmistusohje

1. Kaada viini, kerma ja kalaliemi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen matalalla lämmöllä n. 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä.

2. Sekoita maissitärkkelys tilkkaan kylmää valkoviiniä ja suurusta kastike. Kuumenna, mutta älä anna enää kiehua. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää voi nokare kerrallaan juuri ennen tarjoilua. Lisää ruohosipuli viimeiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat