Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tarte omenoilla ja karhunvatukoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaulittava piirakkataikina on sekoitettava niin nopeasti kuin mahdollista, silloin piirakka onnistuu parhaiten. Taikina saa levätä jääkaapissa hetken, jottei se valu piirasvuoan reunoilta niin helposti paistamisen aikana.

Ainekset

  • Neljälle

Piirakkataikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 150 g voita
  • 1-2 rkl vettä

Täyte

  • 3 dl vaniljakreemiä
  • 2 omenaa
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 dl karhunvatukoita

Valmistusohje

1. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri. Lisää jääkaappikylmää, kuutioitua voita. Hienonna kaikki ainekset veitsellä, kunnes taikina on muruinen. Lisää 1-2 rkl jääkylmää vettä ja hienonna vielä vähän. Työstä taikinaa vielä muutaman kerran sormenpäillä, mutta niin vähän kuin mahdollista. Laita taikina jääkaappiin n. 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirakkavuoka ja laita vuoka jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista piirakkakuorta 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Kuutioi omenat ja sekoita ne sitruunamehun kanssa. Täytä piirakkakuori omenalla, vaniljakreemillä ja karhunvatukoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka