Tarte omenoilla ja karhunvatukoilla
Kaulittava piirakkataikina on sekoitettava niin nopeasti kuin mahdollista, silloin piirakka onnistuu parhaiten. Taikina saa levätä jääkaapissa hetken, jottei se valu piirasvuoan reunoilta niin helposti paistamisen aikana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle
Piirakkataikina
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 150 g voita
- 1-2 rkl vettä
Täyte
- 3 dl vaniljakreemiä
- 2 omenaa
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- 1 dl karhunvatukoita
Valmistusohje
1. Sekoita vehnäjauhot ja sokeri. Lisää jääkaappikylmää, kuutioitua voita. Hienonna kaikki ainekset veitsellä, kunnes taikina on muruinen. Lisää 1-2 rkl jääkylmää vettä ja hienonna vielä vähän. Työstä taikinaa vielä muutaman kerran sormenpäillä, mutta niin vähän kuin mahdollista. Laita taikina jääkaappiin n. 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirakkavuoka ja laita vuoka jääkaappiin n. 30 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista piirakkakuorta 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Kuutioi omenat ja sekoita ne sitruunamehun kanssa. Täytä piirakkakuori omenalla, vaniljakreemillä ja karhunvatukoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku