Raparperikakku vaniljakastikkeella
Rapea pohja, hapan hyytelö ja kermaisen pehmeä vaniljakastike yhdistyvät tässä raparperikakussa todelliseksi makujen harmoniaksi. Tarjoa jälkiruoaksi tai kahvin kera.
Ainekset
- 12 palaa
Murotaikina
- 2½ dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- ½ dl tomusokeria
- 1 munankeltuainen
Vaniljakastike
- 6 munankeltuainen
- 1 dl sokeria
- 3 dl kahvikermaa
- 1 rkl Maizena-jauhoja
- 1 tl vaniljasokeria
Raparperihyytelö
- 700 g raparperia
- 2½ dl sokeria
- 8 liivatelehteä
Tarjoiluun
- kuohukermaa
- hedelmiä
Valmistusohje
1. Murotaikinapohja: Sekoita voi, tomusokeri ja munankeltuainen. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin pariksi tunniksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka niin, että taikina nousee 3-4 cm vuoan reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Raparperihyytelö: Pane liivatelehdet runsaaseen, kylmään veteen. Leikkaa raparperit 2 sentin viipaleiksi ja pane kattilaan. Ripottele väleihin sokeria. Hauduta kannen alla kunnes viipaleet pehmenevät. Jos raparperit ovat kalpeita, lisää tilkka punaista mehua. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne lämpimään raparperihillokkeeseen. Anna seoksen jäähtyä. Kun seos alkaa jähmettyä, kaada se murotaikinapohjan päälle.
3. Vaniljakastike: Vatkaa munankeltuaiset, kahvikerma, sokeri, vaniljasokeri ja Maizena-jauhot kattilassa. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä, kunnes se paksunee. Jäähdytä kastike. Levitä kastike raparperihyytelön päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"