Raparperi-ahomansikka-murupiiras
Tämä on alkukesän herkkuja raparperin ja ensimmäisten makeitten aho- tai metsämansikoiden kanssa. Raikas murupiiras kermavaahdon kera maistuu yhtä hyvältä veneessä, lehtimajassa kuin rannallakin.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kuudelle
Pohja
- 150 g voita
- 1 rkl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoa
- 2 rkl kylmää vettä
- 1 muna
Täyte
- 8-10 hentoa raparperin vartta
- 1 ½ dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoa
- 1 rkl kanelia
Tarjoiluun
- 2 dl vastapoimittuja aho- tai metsämansikoita
- 2 dl kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Nypi yhteen voi, sokeri ja vehnäjauho muruksi, lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Kääri kelmuun ja pane jääkaappiin lepäämään tunniksi.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele ja pieni raparperit. Kauli 2/3 taikinasta piiraspohjaksi, jolla vuoraat piirasvuoan. Pistele pohja haarukalla ja levitä päälle raparperit. Sekoita keskenään sokeri, perunajauho sekä kaneli ja sirottele raparperien päälle. Murustele sen jälkeen loppu taikina raparperien päälle. Vatkaa muna ja penslaa sillä piiraan pinta. Paista 20-25 minuuttia, kunnes piiras on saanut kauniin värin ja raparperit pehmenneet.
3. Perkaa aho- tai metsämansikat ja sirottele ne piiraan ympärille. Vaahdota kerma ja tarjoile haalea piirakka mansikoiden ja kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa