Raparperipiirakkaa manteleilla
Kesäisestä välipalasta puutarhassa tulee todella juhlava, jos tarjoilet tämän herkullisen raparperi-mantelipiirakan.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Piirakkataikina
- 200 g voita
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- ½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Täyte
- 2 rkl perunajauhoja
- 600 g raparperia
- 1 ½ dl sokeria
- ½ dl kuorittuja manteleita
- 1 maustemitta jauhettua kardemummaa
Peite
- 200 g mantelimassaa
- 1 kananmuna
Valmistusohje
1. Piirakkataikina: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Sekoita, kaada mukaan voisula ja työstä taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan, ripottele päälle perunajauhot.
2. Paloittele raparperit, rouhi mantelit karkeasti. Lado raparperia, mantelirouhetta ja sokeria piirasvuokaan. Leikkaa mantelimassa ohuiksi viipaleiksi ja peitä piirakka niillä. Vatkaa muna ja penslaa sillä kansi.
3. Paista uunissa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku