Raparperitorttu
Tämä herkullinen torttu koostuu rapeasta piiraskuoresta ja raparperitäytteestä jotka ovat piilossa kermaisen vaniljapeitteen ja rapeiden manteleiden alla.
Ainekset
- 10 palaan
Piiraskuori
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl kidesokeria
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl jääkylmää vettä
Täyte
- 6 raparperinvartta
- 2 rkl seljankukkamehutiivistettä
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 2 rkl kidesokeria
Kuorrutus
- 2 dl paksua vaniljakreemiä
- 2 rkl hienonnettua mantelia
Valmistusohje
1. Sekoita nopeasti jauhot, sokeri, voi, keltuainen ja vesi taikinaksi. Älä vaivaa, mutta laita taikina kylmään 30 minuutiksi. Kaulitse ¾ taikinasta ja vuoraa sillä 24 cm irtopohjavuoka. Pistele pohja haarukalla ja laita vuoka jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Esipaista piiraskuorta uunin keskitasolla 10 minuuttia. Puhdista ja paloittele raparperit 2 cm paloiksi ja keitä ne ruostumattomasta teräksestä valmistetussa kattilassa veden tai seljankukkamehun sekä vaniljan, kanelin ja sokerin kanssa. Sekoittele ja ota lämmöltä kun neste on haihtunut ja raparperit pehmenneet. Laita raparperit piiraskuoreen ja paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
3. Aseta torttu kakkuvadille, levitä päälle vaniljakreemiä ja manteleita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku