Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelinen raparperikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mantelinmaku ja hapan raparperi sopivat todella hyvin yhteen. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Kuudelle

  • 1 kg raparperia, pieninä paloina
  • 1 dl kidesokeria
  • 3 tl maizenaa
  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl kidesokeria
  • 100 g jauhettua mantelia
  • 3 jauhettua karvasmantelia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota esiin uuninkestävä vuoka. Laita raparperit vuokaan ja ripottele päälle sokeri, johon olet sekoittanut maizenan.

2. Laita uuniin sulamaan noin vartiksi.

3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi, lisää jauhetut mantelit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.

4. Ota raparperivuoka uunista ja kaada pois nestettä, jos sitä on liikaa.

5. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka