Mantelinen raparperikakku
Mantelinmaku ja hapan raparperi sopivat todella hyvin yhteen. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 kg raparperia, pieninä paloina
- 1 dl kidesokeria
- 3 tl maizenaa
- 4 kananmunaa
- 1 ½ dl kidesokeria
- 100 g jauhettua mantelia
- 3 jauhettua karvasmantelia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Ota esiin uuninkestävä vuoka. Laita raparperit vuokaan ja ripottele päälle sokeri, johon olet sekoittanut maizenan.
2. Laita uuniin sulamaan noin vartiksi.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi, lisää jauhetut mantelit. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
4. Ota raparperivuoka uunista ja kaada pois nestettä, jos sitä on liikaa.
5. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku