Raparperimarenki
Jos käytät ohuita raparpereja, niitä ei tarvitse kuoria. Jos haluat tehdä marengista vielä kauniimman, voit ripotella päälle mantelilastuja.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 raparperinvartta
- ½ dl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 2 munanvalkuaista
- 4 rkl kidesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Huuhtele raparperit ja kuori varret jos ne ovat paksuja. Leikkaa raparperit vajaan sentinkokoisiksi paloiksi. Sekoita raparperi, sokeri ja perunajauhot vuoassa. Peitä kannella tai alumiinifoliolla. Keitä raparperit pehmeiksi uunissa 25-30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja sekoita varoen kerran paistamisen aikana.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vatkaa kunnes massa on kiinteää.
3. Ota vuoka uunista ja levitä marenkivaahto hieman epätasaisesti raparperien päälle. Paista uunissa 5-7 minuuttia kunnes marenki on kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka