Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hedelmiä ja raparperivaahtoa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raparperivaahto valmistetaan ohuista raparpereista, joita ei tarvitse kuoria. Vaahdon koostumuksen tulee muistuttaa pehmisjäätelöä.

Neljälle

  • 2 isoa kiiviä
  • ½ meloni
  • ½ papaija

Raparperivaahto

  • 200 g raparperia
  • ½ dl kidesokeria
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 2 munanvalkuaista
  • 2 rkl kidesokeria

Valmistusohje

1. Paloittele raparperit pienemmiksi. Keitä raparperia, sokeria ja mausteita miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmenneet, 5-10 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista kaneli ja anis. Kaada hilloke suureen kulhoon. Peitä kulho ja pakasta massaa muutama tunti.

2. Lohko kiivit, meloni ja papaija suuriksi paloiksi, asettele neljälle lautaselle.

3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa mukaan sokeri. Laita pakastettu raparperimassa monitoimikoneeseen ja sekoita massa aika tasaiseksi. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita nopeasti, vain niin että ainekset sekoittuvat. Levitä raparperivaahto hedelmille, tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto