Raparperi-mansikkapiirakka

Rahkaisessa raparperi-masikkapiirakassa maistuu kesä! Nopea piirakka leivotaan valmiista murotaikinasta.

Pohja

  • 1 paketti murotaikinaa

Täyte

  • 0,5-1 l raparperia
  • 2 dl mansikoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori raparperit ja pilko ne 1,5 cm mittaisiksi paloiksi. Poista mansikoista kanta, lohko isommat mansikat. Sekoita puolet sokerista raperpariin ja mansikoihin. Levitä marjat ja raparperi piirakkapohjalle.

Sekoita keskenään rahka, kananmunat, kerma ja loppu sokeri. Kaada seos piirakkavuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!