Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Raparperi-mansikkapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rahkaisessa raparperi-masikkapiirakassa maistuu kesä! Nopea piirakka leivotaan valmiista murotaikinasta.

Pohja

  • 1 paketti murotaikinaa

Täyte

  • 0,5-1 l raparperia
  • 2 dl mansikoita
  • 1,5 dl sokeria
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Kuori raparperit ja pilko ne 1,5 cm mittaisiksi paloiksi. Poista mansikoista kanta, lohko isommat mansikat. Sekoita puolet sokerista raperpariin ja mansikoihin. Levitä marjat ja raparperi piirakkapohjalle.

Sekoita keskenään rahka, kananmunat, kerma ja loppu sokeri. Kaada seos piirakkavuokaan.

Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka