Raparperia, leivästä tehtyä granolaa ja jogurttia
Strömsöstäkin tunnetun keittiömestari, tv-kokki ja kirjailija Paul Svenssonin ja Novellen hyvän mielen brunssin reseptejä!
Ainekset
- 3 raparperinvartta
- 2 dl vettä
- 2 dl tavallista sokeria
- 1 vaniljatanko
- 3 liivatelehteä
- 8 rakuunanlehteä
Leivästä valmistettu granola
- 1 pala vanhaa leipää
- tomusokeria
- salmiakkijauhetta
Valmistusohje
Kuori raparperi ja siisti varren päät. Ota kuoret ja tähteet talteen. Leikkaa raparperi tasakokoisiksi paloiksi. Laita kuoret ja tähteet veteen ja keitä hiljalleen sokerin ja vaniljatangon kanssa. Anna nesteen jäähtyä ja siivilöi se.
Höyrytä raparperinpalat pehmeiksi ja laita ne äsken valmistamaasi raparperi-sokeriliemeen ja anna niiden olla jääkaapissa yön yli. Nosta raparperit liemestä ja pane ne syvään astiaan tai pieneen kulhoon.
Anna liivatteen liota kylmässä vedessä viitisen minuuttia ja kuumenna sillä välin varovasti tilkkaraparperilientä. Purista liivatteesta kylmä vesi pois, laita se kuumaan raparperiliemeen ja sulata varovasti. Sekoita liivateliemi raparperiliemen loppuosaan. Jäähdytä jääkaapissa.
Kaada liemi raparperinpalojen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Tarjoa kreikkalaisen jogurtin ja granolan kanssa, koristele rakuunanlehdillä.
Leivästä valmistettu granola:
Viipaloi leipä mahdollisimman ohueksi ja asettele leivinpellille. Sirota kevyesti tomusokeria ja laita uuniin 175 asteeseen, kunnes leipä on saanut kauniin värin. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä. Sirottele päälle salmiakkijauhetta ja tarjoa raparperin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka