Esilämmitä uuni 175 astetta.
Tee piirakkataikina: siivilöi kulhoon jauhot, voi ja leivinjauhe. Sekoita käsin sileäksi taikinaksi. Voitele tartlettivuoat voilla.
Asettele taikina vuokiin, peitä foliolla johon olet pistellyt reikiä ja laita uuniin 15 minuutiksi. Kuori raparperi ja leikkaa viipaleiksi. Keitä raparperia sokerilla maustetussa vedessä inkiväärin kanssa, kunnes raparperi on pehmeää.
Laita mascarpone ja kermaviili kulhoon vaniljasokerin ja 1 tl kanelia kanssa ja vatkaa massa kuohkeaksi. Kun raparperi on kypsää, poimi inkivääri pois ja sekoita raparperi massaan.
Kun piirakkapohjat ovat kypsät, ota uunista ja irrota varovasti vuoista. Anna piirakkapohjan jäähtyä hetken ja laita massa piirakkaan.
Laita massan päälle kauniisti raparperin viipaleita, kanelia ja ruokosokeria.
Sulata ruokosokeri toholla, ja koristele mintunlehdillä.