Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Mummon raparperitartletti, Samun resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_03_annos_samu_kuva_juuli_aschan_sveins9800
MTV
Julkaistu 25.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden kolmannen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 raparperin vartta
  • 150 g voita
  • 200 g vehnäjauhoa
  • ¾ prk mascarpone-juustoa
  • ½ prk kermaviiliä
  • 2 tl ruokosokeria
  • 2 tl Meira kanelia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vajaa 1tl leivinjauhetta
  • 5 cm pala inkivääriä
  • 4 mintun lehteä

Valmistusohje

Esilämmitä uuni 175 astetta.

Tee piirakkataikina: siivilöi kulhoon jauhot, voi ja leivinjauhe. Sekoita käsin sileäksi taikinaksi. Voitele tartlettivuoat voilla.

Asettele taikina vuokiin, peitä foliolla johon olet pistellyt reikiä ja laita uuniin 15 minuutiksi. Kuori raparperi ja leikkaa viipaleiksi. Keitä raparperia sokerilla maustetussa vedessä inkiväärin kanssa, kunnes raparperi on pehmeää. 

Laita mascarpone ja kermaviili kulhoon vaniljasokerin ja 1 tl kanelia kanssa ja vatkaa massa kuohkeaksi. Kun raparperi on kypsää, poimi inkivääri pois ja sekoita raparperi massaan.

Kun piirakkapohjat ovat kypsät, ota uunista ja irrota varovasti vuoista. Anna piirakkapohjan jäähtyä hetken ja laita massa piirakkaan. 

Laita massan päälle kauniisti raparperin viipaleita, kanelia ja ruokosokeria.

Sulata ruokosokeri toholla, ja koristele mintunlehdillä.

 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit