Raparperihyytelö, vaniljakerma ja kandeeratut pinjansiemenet
Tässäpä kesäjälkiruoka vailla vertaa. Kermalisäkkeestä tulee parasta, kun käytät oikeaa vaniljatankoa, josta raaputat siemenet kerman joukkoon.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 500 g raparperia
- 50 g sokeria
- 4 dl valkoviiniä
- 1 pala appelsiininkuorta
- 1 kanelitanko
- 2 liivatelehteä (2 lehteä 3 neste-dl:aa kohti)
Tarjoiluun
- kandeerattuja pinjansiemeniä
- löysäksi vatkattua kermaa vaniljansiementen kanssa
- sitruunamelissaa
Valmistusohje
1. Pese raparperit ja leikkaa puolet niistä isohkoiksi paloiksi. Laita palat kattilaan, kaada päälle valkoviini, lisää sokeri ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Lisää mausteet ja anna poreilla hiljaa 10 minuuttia.
2. Siivilöi keitos. Kuori loput raparperit ja leikkaa vinoiksi paloiksi. Nosta palat keittoon ja anna niiden pehmentyä. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria.
3. Sulata liotetut liivatelehdet raparperiliemeen. Kaada keitos annosvuokiin, siirrä kylmään ja anna hyytyä. Kumoa hyytelöt lautasille, sirottele päälle kandeerattuja pinjansiemeniä, koristele sitruunamelissalla ja tarjoile vaniljakerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku