Juustokakku raparperikuorrutuksella
Perinteinen juustokakku Amerikan malliin, mutta tämä kuorrutetaan raparperihyytelöllä. Myös siivilöityä, kuumennettua mansikkahilloa voi käyttää. Voit päällystää herkun myös tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Varaa kakun tekemiseen aikaa ja muista, että kakun täytyy olla aivan jäähtynyt ennen kuin peität sen hyytelöllä.
8-12 palaa
- 200 g digestiivikeksejä
- 75 g voita
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kanelia
Täyte 1
- 8 raparperin vartta
- 4+4 rkl sokeria
- 2 tl vettä
- 3 munaa
- 500 g philadelphiajuustoa
- ½ tl vaniljasokeria
Täyte 2
- 2 dl ranskankermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Raparperihyytelö
- loput raparperihillosta
- 2 liivatelehteä
Valmistusohje
1. Piiraskuori: Sulata voi kasarissa. Survo sokeri, keksit, kaneli ja voi murusiksi joko koneella tai käsin. Painele piirasvuokaan. Laita vuoka kylmään hetkeksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Täyte 1: Kuori raparperit ja leikkaa pätkiksi. Keitä ne pehmeiksi yhdessä 3 rkl:n sokeria ja vesitilkan kanssa. Raparperihillon pitää riittää sekä täytteeseen että päällyshyytelöön. Vatkaa munat syvällä lautasella. Sekoita philadelphiajuusto, vaniljasokeri ja 4 rkl sokeria kulhossa. Sekoita mukaan munat ja noin 1-2 rkl jäähtynyttä raparperihilloa juustoseokseen.
3. Kaada täyte piiraspohjan päälle vuokaan. Ota lusikalla vielä 2-3 rkl raparperihilloa ja sekoita se varovasti täytteeseen, niin että siitä tullee hieman raidallinen. Paista 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia. Sekoita sitten yhteen ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri ja levitä seos kakulle. Paista vielä 5 minuuttia.
4. Ennen kuin voit laittaa hyytelön, kakun täytyy olla täysin jäähtynyt. Kuumenna loppu raparperi, noin 2 dl, ja sulata siihen sekoittaen aiemmin liotetut liivatelehdet. Lusikoi varovasti raparperihyytelö kakun pinnalle. Pane kakku kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku