Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juustokakku raparperikuorrutuksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perinteinen juustokakku Amerikan malliin, mutta tämä kuorrutetaan raparperihyytelöllä. Myös siivilöityä, kuumennettua mansikkahilloa voi käyttää. Voit päällystää herkun myös tuoreilla hedelmillä tai marjoilla. Varaa kakun tekemiseen aikaa ja muista, että kakun täytyy olla aivan jäähtynyt ennen kuin peität sen hyytelöllä.

8-12 palaa

  • 200 g digestiivikeksejä
  • 75 g voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

Täyte 1

  • 8 raparperin vartta
  • 4+4 rkl sokeria
  • 2 tl vettä
  • 3 munaa
  • 500 g philadelphiajuustoa
  • ½ tl vaniljasokeria

Täyte 2

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Raparperihyytelö

  • loput raparperihillosta
  • 2 liivatelehteä

Valmistusohje

1. Piiraskuori: Sulata voi kasarissa. Survo sokeri, keksit, kaneli ja voi murusiksi joko koneella tai käsin. Painele piirasvuokaan. Laita vuoka kylmään hetkeksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Täyte 1: Kuori raparperit ja leikkaa pätkiksi. Keitä ne pehmeiksi yhdessä 3 rkl:n sokeria ja vesitilkan kanssa. Raparperihillon pitää riittää sekä täytteeseen että päällyshyytelöön. Vatkaa munat syvällä lautasella. Sekoita philadelphiajuusto, vaniljasokeri ja 4 rkl sokeria kulhossa. Sekoita mukaan munat ja noin 1-2 rkl jäähtynyttä raparperihilloa juustoseokseen.

3. Kaada täyte piiraspohjan päälle vuokaan. Ota lusikalla vielä 2-3 rkl raparperihilloa ja sekoita se varovasti täytteeseen, niin että siitä tullee hieman raidallinen. Paista 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä 15 minuuttia. Sekoita sitten yhteen ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri ja levitä seos kakulle. Paista vielä 5 minuuttia.

4. Ennen kuin voit laittaa hyytelön, kakun täytyy olla täysin jäähtynyt. Kuumenna loppu raparperi, noin 2 dl, ja sulata siihen sekoittaen aiemmin liotetut liivatelehdet. Lusikoi varovasti raparperihyytelö kakun pinnalle. Pane kakku kylmään tarjoiluun asti.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku