Raparperikeitto

Kuumana kesäpäivänä jääkylmä raparperikeitto maistuu ihanalta. Huomioi kuitenkin ehdottomasti tämä: älä tarjoile tätä keittoa lapsille, koska viiniä ei keitetä.

Neljälle

  • 400 g raparperinvarsia
  • 8 dl vettä
  • 3 ¾ dl sokeria
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl suikaloituja mintunlehtiä
  • 1 dl valkoviiniä

Valmistusohje

1. Kuumenna sokeri ja vesi kiehuvaksi. Halkaise vaniljatanko, lisää se sekä mintunlehdet kattilaan.

2. Suikaloi raparperi. Siivilöi kiehuva liemi raparperin päälle.

3. Lisää viini ja laita keitto kylmenemään. Tarjoile jääkylmänä. HUOM! Älä tarjoile tätä raparperikeittoa lapsille, sillä viiniä ei keitetä!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!