Raparperipataa ja lammasta

Kuutioitu, luuton lampaanliha kiehuu pehmeäksi 30 minuutissa ja maistuu erittäin maukkaalta mehevässä raparperipadassa. Persilja ja minttu ovat valinnaisia, ne voi lisätä valmistusvaiheessa tai ripotella valmiin padan päälle. Tarjoile keitetyn riisin ja mielellään voimakkaan chilikastikkeen kanssa.

Neljälle

  • 600 g kuutioitua lampaanlihaa
  • 1 keltasipuli
  • 3 rkl neutraalia öljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 5 dl lihalientä
  • 400 g raparperia
  • 1 rkl voita
  • ½ dl sitruunamehua
  • 1 rkl sokeria
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipulia öljyssä kurkuman kera isossa kattilassa. Lisää lihat ja paista samalla sekoitellen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle tomaattimurska ja liemi, kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljalleen kannen alla n. 1 tunti.

2. Kuori raparperit ja paloittele ne n. 2 cm kokoisiksi paloiksi. Paista raparperia pannussa 1 rkl voita samalla sekoitellen 2 minuuttia.

3. Laita kevyesti paistetut raparperipalat lihapataan, lisää sitruunamehu ja sokeri. Anna porista vielä 10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!