Nieriää heravoin ja valkoviinin kera
Heravoi ja valkoviini antavat nieriälle maukkautta. Tarjoile uusien perunoiden tai perunamuusin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 nieriäfileetä
- vehnäjauhoja paneeraukseen
- 1 iso keltasipuli
- 1 iso nippu ruohosipulia
- voita paistamiseen
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl heravoita
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl maitoa
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
1. Mausta kalat suolalla ja rouhitulla valkopippurilla ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Hienonna sipuli ja ruohosipuli sekoittamatta niitä. Paista nieriät keskilämmöllä ruskistuneessa voissa 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita kalat sivuun, mutta pidä ne lämpiminä.
2. Tee kastike: Ruskista sipuli kevyesti voissa. Kaada päälle viini, lisää heravoi ja anna kastikkeen kiehua kokoon hieman. Lisää kerma ja maito, anna kastikkeen jälleen kiehua kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää paljon ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.
3. Asettele nieriät lämpimille lautasille ja kaada kastike päälle. Perunat tarjoilet erillisestä kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti