Nieriää heravoin ja valkoviinin kera

Heravoi ja valkoviini antavat nieriälle maukkautta. Tarjoile uusien perunoiden tai perunamuusin kera.

Neljälle

  • 4 nieriäfileetä
  • vehnäjauhoja paneeraukseen
  • 1 iso keltasipuli
  • 1 iso nippu ruohosipulia
  • voita paistamiseen
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl heravoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Mausta kalat suolalla ja rouhitulla valkopippurilla ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Hienonna sipuli ja ruohosipuli sekoittamatta niitä. Paista nieriät keskilämmöllä ruskistuneessa voissa 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita kalat sivuun, mutta pidä ne lämpiminä.

2. Tee kastike: Ruskista sipuli kevyesti voissa. Kaada päälle viini, lisää heravoi ja anna kastikkeen kiehua kokoon hieman. Lisää kerma ja maito, anna kastikkeen jälleen kiehua kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Lisää paljon ruohosipulia juuri ennen tarjoilua.

3. Asettele nieriät lämpimille lautasille ja kaada kastike päälle. Perunat tarjoilet erillisestä kulhosta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.