Mantelinen broileripata

Tämä riisin kera tarjottavan broileripadan ohje on peräisin Kuwaitista, jossa kaikki on tapana valmistaa yhdessä ja samassa padassa. Kolmenlaiset pureskeltavat antavat ruoalle sekä väriä että makua. Tarjoa lisukkeena salaattia.

4 annosta

  • 1 broileri
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 4 rkl voita
  • 4 dl riisiä
  • 8 dl vettä
  • 200 g naudanjauhelihaa
  • ½ tl murskattua maustepippuria
  • ½ tl suolaa
  • 100 g manteleita
  • 50 g pistaaseja
  • 25-30 g pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Paloittele broileri, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista palat huolellisesti 2 ruokalusikallisessa voita. Nosta broileripalat halkaisijaltaan noin 25 cm:n pataan. Ruskista jauheliha paistinpannulla 1 ruokalusikallisessa voita ja lisää mausteet.

2. Keitä riisiä vedessä 10 minuuttia, sekoita sitten joukkoon jauheliha. Kaada riisi ja jauheliha broileripalojen päälle ja anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt.

3. Paista mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet jäljelle jääneessä voissa. Kumoa pata tarjoiluvadille, ripottele pinnalle mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.