Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mantelinen broileripata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä riisin kera tarjottavan broileripadan ohje on peräisin Kuwaitista, jossa kaikki on tapana valmistaa yhdessä ja samassa padassa. Kolmenlaiset pureskeltavat antavat ruoalle sekä väriä että makua. Tarjoa lisukkeena salaattia.

4 annosta

  • 1 broileri
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria
  • 4 rkl voita
  • 4 dl riisiä
  • 8 dl vettä
  • 200 g naudanjauhelihaa
  • ½ tl murskattua maustepippuria
  • ½ tl suolaa
  • 100 g manteleita
  • 50 g pistaaseja
  • 25-30 g pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Paloittele broileri, mausta suolalla ja pippurilla ja ruskista palat huolellisesti 2 ruokalusikallisessa voita. Nosta broileripalat halkaisijaltaan noin 25 cm:n pataan. Ruskista jauheliha paistinpannulla 1 ruokalusikallisessa voita ja lisää mausteet.

2. Keitä riisiä vedessä 10 minuuttia, sekoita sitten joukkoon jauheliha. Kaada riisi ja jauheliha broileripalojen päälle ja anna hautua kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes kaikki neste on imeytynyt.

3. Paista mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet jäljelle jääneessä voissa. Kumoa pata tarjoiluvadille, ripottele pinnalle mantelit, pistaasit ja pinjansiemenet.

Tuoreimmat aiheesta

Kanapata