Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ankanrinta on todella ylellinen makuelämys, jota raikas appelsiini korostaa erinomaisesti. Ankanrinnan voi toki korvata myös broilerinfileellä. Tarjoa lisänä perunakroketteja ja keitettyjä kasviksia.

4 annosta

  • 4 ankanrintaa tai broilerinfileetä
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Appelsiinikastike

  • 1 salottisipuli
  • ½ dl Madeira-viiniä
  • 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 4 dl liha- tai kanalientä
  • 2 rkl voita + voita paistamiseen
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa kauttaaltaan. Jatka paistamista uunissa 8-10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 67 astetta. Pidä liha lämpimänä ja viipaloi juuri ennen tarjoilua.

2. Appelsiinikastike: Hienonna salottisipuli ja kuullota se voissa. Sulata kattilassa 2 rkl voita. Ota kattila levyltä ja sekoita voisulaan jauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää salottisipuli, madeira ja appelsiinimehu. Kaada liha- tai kanaliemi joukkoon vähän kerrallaan. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi lopuksi.

3. Asettele viipaloitu ankanrinta lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada päälle kastike.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee