Ankan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessa
Ankanrinta on todella ylellinen makuelämys, jota raikas appelsiini korostaa erinomaisesti. Ankanrinnan voi toki korvata myös broilerinfileellä. Tarjoa lisänä perunakroketteja ja keitettyjä kasviksia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 4 ankanrintaa tai broilerinfileetä
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Appelsiinikastike
- 1 salottisipuli
- ½ dl Madeira-viiniä
- 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
- 4 dl liha- tai kanalientä
- 2 rkl voita + voita paistamiseen
- 2 rkl vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Mausta liha suolalla ja pippurilla ja ruskista voissa kauttaaltaan. Jatka paistamista uunissa 8-10 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 67 astetta. Pidä liha lämpimänä ja viipaloi juuri ennen tarjoilua.
2. Appelsiinikastike: Hienonna salottisipuli ja kuullota se voissa. Sulata kattilassa 2 rkl voita. Ota kattila levyltä ja sekoita voisulaan jauhot. Nosta kattila takaisin levylle ja lisää salottisipuli, madeira ja appelsiinimehu. Kaada liha- tai kanaliemi joukkoon vähän kerrallaan. Keitä kastiketta noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi lopuksi.
3. Asettele viipaloitu ankanrinta lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada päälle kastike.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku