1. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää voi seokseen sormien avulla. Sekoita nopeasti taikinaksi. Kaulitse taikina ohueksi ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Säästä hieman taikinaa ristikoksi.
2. Viipaloi raparperinvarret sentinpaksuisiksi paloiksi. Laita raparperipalat vuokaan. Sekoita sokeri ja perunajauhot, ripottele päälle. Leikkaa taikinasta paloja, joista muodostat ruudukon piirakan päälle. Paista n. 30 minuuttia uunin toiseksi alimmalla tasolla 180-200 asteessa.
3. Kaada maito ja 2 dl kermaa kattilaan. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet kermamaitoon ja lisää tanko. Kuumenna kiehuvaksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Lisää hieman kermamaitoa ja jatka vatkaamista hieman.
4. Kaada munaseos kermamaitokattilaan. Anna poreilla varoen, älä keitä, samalla vatkaten, kunnes seos paksunee. Vatkaa loput kermasta ja kääntele varovaisesti jäähtyneeseen kastikkeeseen. Tarjoile piirakka haaleana kylmän kastikkeen kera.