Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omenakakkua ja vaniljakastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pähkinöiden, voin ja sokerin yhdistelmä saa kakun maistumaan mantelilta. Parhaimmillaan kakku on vastapaistettuna ja hieman lämpimänä. Tarjoa kylmän vaniljakastikkeen kera.

Ainekset

  • 8 palaa

Taikina

  • 2 munaa
  • 200 g voita sulatettuna
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4-5 omenaa
  • 50 g pähkinärouhetta
  • kanelia ja sokeria maun mukaan

Vaniljakastike

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl kahvikermaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munia, voisulaa, sokeria ja jauhoja muutama minuutti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).

2. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenkodat. Levitä omenalohkot vuokaan taikinan päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe sekä hieman kanelia ja sokeria. Paista uunissa 40-45 minuuttia.

3. Vaniljakastike: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti. Kiehauta kattilassa kahvikerma, vaniljatanko ja siemenet. Ota kattila levyltä ja anna kerman vetäytyä 15 minuuttia. Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri ja sekoita kerman joukkoon. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes se on sopivan sakeaa (varo etteivät keltuaiset hyydy ja tee kastikkeesta kokkareista). Ota vaniljatangon puolikkaat kastikkeesta ja jäähdytä kastike. Vaahdota kuohukerma ja kääntele kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku