Omenakakkua ja vaniljakastiketta

Pähkinöiden, voin ja sokerin yhdistelmä saa kakun maistumaan mantelilta. Parhaimmillaan kakku on vastapaistettuna ja hieman lämpimänä. Tarjoa kylmän vaniljakastikkeen kera.

Ainekset

  • 8 palaa

Taikina

  • 2 munaa
  • 200 g voita sulatettuna
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 4-5 omenaa
  • 50 g pähkinärouhetta
  • kanelia ja sokeria maun mukaan

Vaniljakastike

  • 1 vaniljatanko
  • 3 dl kahvikermaa
  • 3 munankeltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita munia, voisulaa, sokeria ja jauhoja muutama minuutti. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).

2. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenkodat. Levitä omenalohkot vuokaan taikinan päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe sekä hieman kanelia ja sokeria. Paista uunissa 40-45 minuuttia.

3. Vaniljakastike: Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet irti. Kiehauta kattilassa kahvikerma, vaniljatanko ja siemenet. Ota kattila levyltä ja anna kerman vetäytyä 15 minuuttia. Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri ja sekoita kerman joukkoon. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä koko ajan vatkaten, kunnes se on sopivan sakeaa (varo etteivät keltuaiset hyydy ja tee kastikkeesta kokkareista). Ota vaniljatangon puolikkaat kastikkeesta ja jäähdytä kastike. Vaahdota kuohukerma ja kääntele kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!