Ylellinen raparperitorttu

Tämä torttu on maukas ilmaan mitään lisukkeita.

1 torttuun

  • 100 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4-5 raparperinvartta, paloiteltuina
  • 2 rkl korppujauhoja

Kreemi

  • 75 g voisulaa
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää keltuainen, vesi, suola ja sokeri ja työstä taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä matala vuoka. Pistele pohja. Kääri reunalle ohut foliosuikale. Esipaista piiraspohjaa uunissa 5 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista, poista folio. Sihtaa pohjalle korppujauhoja ja ripottele päälle raparperit. Paista edelleen uunissa kunnes raparperit ovat sulaneet, 10-15 minuuttia.

4. Vatkaa munat ja sokeri kreemiin, lisää voi. Vatkaa sitten mukaan muut ainekset.

5. Ota piiras uunista, alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Kaada kreemi vuokaan ja paista uunissa kunnes täyte on jähmettynyt.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.