Pähkinäkolapiiras
Tämä on muhkea piiras pähkinöillä ja kolalla, amerikkalaiseen tapaan. Kevyesti vatkattu kerma on mainio lisuke.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna
Täyte
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl fariinisokeria
- 1 dl siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 maustemittaa suolaa
- 100 g voisulaa
- 3 dl sekoitettuja pähkinöitä (hassel- ja saksanpähkinöitä)
Valmistusohje
1. Nypi jauhot, voi, sokeri ja keltuainen taikinaksi, säästä valkuainen penslaukseen. Työstä nopeasti taikinaksi, ota 1/3 taikinasta sivuun kanneksi ja painele loput taikinasta piirasvuokaan. Laita vuoka jääkaappiin 30 minuutiksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pistele piiraspohja haarukalla. Esipaista uunissa n. 10 minuuttia.
3. Vatkaa täytteeseen munat, sokeri, siirappi, vaniljasokeri ja suola ilmavaksi. Rouhi pähkinät ja laita ne piiraskuoreen. Kaada täyte päälle, laita päälle piiraskuori taikinasta ja penslaa valkuaisella. Paista uunin alatasolla 40-45 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa