Papusalaatti
Nauti maukasta ja terveellistä papusalaattia. Koristele salaatti persiljalla ja tarjoa tapenadeleipien kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle hengelle
- 150 g punaisia kidneypapuja
- 150 g vihreitä neulapapuja
- 150 g kikherneitä
- 100 g rucolaa
- 1 paprika
- 10 retiisiä
- 10 kpl artisokansydämiä
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
Kastike
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 1 limetin mehu sekä raastettu kuori
- 1-2 tl inkivääriä raastettuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Sekoita kastikeainekset keskenään ja tarkista maku. Nosta isoon kulhoon pavut, herneet, huuhdeltu rucola sekä kuutioitu paprika.
Lisää kastike joukkoon, sekoita ja anna maustua 15 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa retiisit siivuiksi ja artisokansydämet neljään osaan. Nosta ne kulhoon ja pyöräytä salaattia muutaman kerran niin, että kaikki ainekset maustuvat.
Koristele persiljalla ja tarjoa tapenadeleipien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa