Currykatkaravut

Kun haluat nopeasti jotakin hyvää - jopa juhlavan hyvää - tässä on resepti. Riisi tai nuudelit sopivat lisäkkeeksi.

4 hengelle

  • 1 kg kuorellisia katkarapuja
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 1/2 keltainen paprika
  • 1 salottisipuli
  • 1 palsternakka
  • 1 rkl currya
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kalalientä
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1/2 dl vettä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. (Voit käyttää myös valmiiksi kuorittuja, mutta kuorelliset ovat yleensä mehevämpiä ja maukkaampia.) Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka. Poista siemenet paprikoista ja suikaloi ne. Kuori ja viipaloi sipuli.

2. Kuullota vihanneksia muutama minuutti öljyssä. Lisää curry, kääntele, niin että curryn maku herää ja lisää vasta sitten kerma, kalaliemi ja valkoviini. Purista sekaan valkosipuli ja anna porista jonkin aikaa. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Lisää chilikastike ja mausta suolalla. Lisää katkaravut seokseen, sekoita ja kuumenna, mutta älä keitä enää, etteivät katkat sitkisty. Tarjoa heti höyryävän riisin tai nuudelien kera. Rapea patonkikin sopii.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.