Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Currykatkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun haluat nopeasti jotakin hyvää - jopa juhlavan hyvää - tässä on resepti. Riisi tai nuudelit sopivat lisäkkeeksi.

4 hengelle

  • 1 kg kuorellisia katkarapuja
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 1/2 keltainen paprika
  • 1 salottisipuli
  • 1 palsternakka
  • 1 rkl currya
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kalalientä
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1/2 dl vettä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. (Voit käyttää myös valmiiksi kuorittuja, mutta kuorelliset ovat yleensä mehevämpiä ja maukkaampia.) Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka. Poista siemenet paprikoista ja suikaloi ne. Kuori ja viipaloi sipuli.

2. Kuullota vihanneksia muutama minuutti öljyssä. Lisää curry, kääntele, niin että curryn maku herää ja lisää vasta sitten kerma, kalaliemi ja valkoviini. Purista sekaan valkosipuli ja anna porista jonkin aikaa. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Lisää chilikastike ja mausta suolalla. Lisää katkaravut seokseen, sekoita ja kuumenna, mutta älä keitä enää, etteivät katkat sitkisty. Tarjoa heti höyryävän riisin tai nuudelien kera. Rapea patonkikin sopii.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiscurry