1. Pane kikherneet likoon veteen, jota on kaksi kertaa herneiden määrä. Kuumenna herneet liemineen kiehuvaksi isossa kattilassa. Kaada vesi pois ja kaada uutta vettä päälle. Kuumenna jälleen kiehuvaksi ja anna poreilla hiljaa kannen alla 40-50 minuuttia, kunnes kikherneet ovat pehmeitä. Säästä hieman keitinvettä, kun kaadat veden pois hernekeitoksesta.
2. Näin teet klassisen hummuksen: Soseuta kikherneet, tahini, puristettu sitruunamehu, suola ja juustokumina pehmeäksi muusiksi. Ohenna tarvittaessa keitinvedellä, jos haluat pehmeämpää tahnaa.
3. Mausteutus 1: Irrota basilikan lehdet varsista ja suikaloi purjo hienoksi. Soseuta kikherneiden kanssa. Sekoita joukkoon rosmariini, oliiviöljy ja puristettu valkosipulinkynsi.
4. Mausteutus 2: Soseuta marinoituja tomaatteja, hieman niiden marinadia, paprikajauhetta ja chiliä yhdessä kikherneiden kanssa. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.