Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ravunpyrstö-avokadovoileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä voileivät täytyy syödä nopeasti valmistamisen jälkeen, koska avokadolla on se ominaisuus, että se tummuu nopeasti. Nämä makoisat voileivät sopivat yhtä hyvin aterian alkupaloiksi kuin myöhäiseksi pikku illalliseksi.

Neljälle

  • 4 reilua viipaletta maalaisleipää
  • voita paistamiseen
  • 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • salaatinlehtiä
  • rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Ruskista leipäviipaleet voissa ja valuta ne talouspaperilla. Valuta ravunpyrstöistä liemi lävikössä.

2. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Leikkaa puolikas avokado sieviksi siivuiksi, koverra loppu malto kuorista. Purista avokadoviipaleille sitruunamehua ja siirrä sivuun. Soseuta loput avokadoista ja sekoita joukkoon 2 tl sitruunamehua.

3. Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, suola ja pippuri. Kääntele joukkoon avokadosose ja ravunpyrstöt. Jaa seos leipäviipaleille ja koristele salaatinlehdillä sekä avokadosiivuilla. Sirota päälle karkeaksi rouhittua valkopippuria ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuleipä