Ravunpyrstö-avokadovoileipä
Nämä voileivät täytyy syödä nopeasti valmistamisen jälkeen, koska avokadolla on se ominaisuus, että se tummuu nopeasti. Nämä makoisat voileivät sopivat yhtä hyvin aterian alkupaloiksi kuin myöhäiseksi pikku illalliseksi.
Neljälle
- 4 reilua viipaletta maalaisleipää
- voita paistamiseen
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 2 tl sitruunamehua
- 1 ½ dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- suolaa ja valkopippuria
Koristeluun
- salaatinlehtiä
- rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
1. Ruskista leipäviipaleet voissa ja valuta ne talouspaperilla. Valuta ravunpyrstöistä liemi lävikössä.
2. Halkaise avokadot ja poista siemenet. Leikkaa puolikas avokado sieviksi siivuiksi, koverra loppu malto kuorista. Purista avokadoviipaleille sitruunamehua ja siirrä sivuun. Soseuta loput avokadoista ja sekoita joukkoon 2 tl sitruunamehua.
3. Sekoita keskenään kermaviili, majoneesi, suola ja pippuri. Kääntele joukkoon avokadosose ja ravunpyrstöt. Jaa seos leipäviipaleille ja koristele salaatinlehdillä sekä avokadosiivuilla. Sirota päälle karkeaksi rouhittua valkopippuria ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku