Katkarapuleipä skagen
Kevään juhlissa kahvipöytä kaipaa makeiden herkkujen ohella usein myös pientä suolapalaa. Makuja-kokki Henri Alénin ohjeilla valmistat maukkaita merellisiä leipiä.
Ainekset
- 200 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
- 3 rkl majoneesia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
- muutama tippa tabascoa
- suolaa
- mustapippuria
- 4 tl mätiä (esimerkiksi siian)
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 1 rkl voita
Valmistusohje
Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Hienonna ne karkeasti veitsellä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunanmehu, yrtit ja tabasco. Mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja jaa ne neljään osaan. Paahda leivät pannulla voissa kullanruskeiksi. Lusikoi katkarapumassaa jokaiselle leivälle.
Koristele leivät mädillä ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi