Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Katkarapuleipä skagen

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevään juhlissa kahvipöytä kaipaa makeiden herkkujen ohella usein myös pientä suolapalaa. Makuja-kokki Henri Alénin ohjeilla valmistat maukkaita merellisiä leipiä.

Ainekset

  • 200 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia tai tilliä
  • muutama tippa tabascoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 tl mätiä (esimerkiksi siian)
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 1 rkl voita

Valmistusohje

Sulata ja valuta katkaravut huolellisesti. Hienonna ne karkeasti veitsellä ja sekoita majoneesin joukkoon. Lisää mukaan sitruunanmehu, yrtit ja tabasco. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja jaa ne neljään osaan. Paahda leivät pannulla voissa kullanruskeiksi. Lusikoi katkarapumassaa jokaiselle leivälle.

Koristele leivät mädillä ja tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Katkarapuleipä