Toast Skagen ravuilla ja sitruunapippurilla
Toast Skagen on klassikko, jota voi muunnella monella mielikuvituksellisella tavalla. Tässä versiossa käytämme ravunpyrstöjä perinteisten katkarapujen sijaan. Tarjoile alkuruokana.
Neljälle
- 400 g kuorittuja ravunpyrstöjä
- 2 dl kermaviiliä
- 2 rkl majoneesia
- ½ nippu tilliä
- suolaa ja sitruunapippuria
- 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- 80 g muikunmätiä
- muutama kurkkuviipale
- 1 tomaatti
- ½ sitruuna
- vihreitä salaatinlehtiä
- muutama tillinoksa
Valmistusohje
1. Hienonna tilli, säästä muutama oksa koristeluun. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja hienonnetulla tillillä. Hienonna ravunpyrstöt ja lisää seokseen.
2. Ota leivistä pyöreät palat muoteilla ja paista ne kullanruskeiksi voissa.
3. Lohko tomaatti ja sitruuna. Levitä rapumajoneesi leipäviipaleille. Laita päälle nokare muikunmätiä. Koristele salaatilla, sitruunalla, tillillä ja tomaatilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa