Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Toast Skagen ravuilla ja sitruunapippurilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Toast Skagen on klassikko, jota voi muunnella monella mielikuvituksellisella tavalla. Tässä versiossa käytämme ravunpyrstöjä perinteisten katkarapujen sijaan. Tarjoile alkuruokana.

Neljälle

  • 400 g kuorittuja ravunpyrstöjä
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • ½ nippu tilliä
  • suolaa ja sitruunapippuria
  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • 80 g muikunmätiä
  • muutama kurkkuviipale
  • 1 tomaatti
  • ½ sitruuna
  • vihreitä salaatinlehtiä
  • muutama tillinoksa

Valmistusohje

1. Hienonna tilli, säästä muutama oksa koristeluun. Sekoita kermaviili ja majoneesi. Mausta suolalla, sitruunapippurilla ja hienonnetulla tillillä. Hienonna ravunpyrstöt ja lisää seokseen.

2. Ota leivistä pyöreät palat muoteilla ja paista ne kullanruskeiksi voissa.

3. Lohko tomaatti ja sitruuna. Levitä rapumajoneesi leipäviipaleille. Laita päälle nokare muikunmätiä. Koristele salaatilla, sitruunalla, tillillä ja tomaatilla.

Tuoreimmat aiheesta

Rapuskagen