Retkisalaatti
Tämä on täydellinen salaatti valmistettavaksi etukäteen otettavaksi mukaan piknikille. Valitse maukas juusto, esimerkiksi emmental.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdeksalle
- 1 iso jäävuorisalaattikerä
- 6 kovaksikeitettyä munaa siivuina
- suolaa
- 500 g vihreitä pakasteherneitä
- 300 g pekonisuikaleita
- 200 g juustoa karkeana raasteena
- 1 pullo majoneesipohjaista
- salaatinkastiketta
- 1 vihreä paprika kuutioina
- paprikajauhetta
Valmistusohje
1. Suikaloi salaatti. Pane puolet salaatista isoon kulhoon. Peitä munaviipaleilla ja pane joitakin myös reunoille. Suolaa kevyesti. Peitä herneillä ja lopulla salaatilla.
2. Paista pekoni ja valuta talouspaperilla. Ripottele pekoni ja juustoraaste salaatille. Valuta päälle noin puolet salaatinkastikkeesta ja säästä loput tarjoiluun. Ripottele päällimmäiseksi kuutioitu paprika ja ripota paprikajauhetta päälle.
3. Peitä kulho foliolla ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai jopa seuraavaan päivään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku