Omenapurilaiset bresaolalla ja melonilla
Bresaola on ilmakuivattua häränlihaa. Voit myös käyttää savukinkkua tai parmankinkkua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 paksua omenaviipaletta
- 8 viipaletta bresaolaa
- 1 pieni meloni
- 2 dl ranskankermaa
- 1 pkt suikaloitua pekonia
- 1 rasia vihanneskrassia
- suikaloituja retiisejä, koristeluun
Valmistusohje
1. Paista pekoni rapeaksi ja valuta. Kääntele omenaviipaleet nopeasti pannulla. Tee melonista pieniä kuulia tai kuutioita.
2. Sekoita ranskankerma ja puolet hienonnetusta vihanneskrassista, puolet pekonista ja hieman hienonnettua melonia.
3. Laita kaksi bresaolaviipaletta nyyteiksi jokaiselle omenaviipaleelle. Laita päälle nokare täytettä ja koristele melonilla, pekonilla, krassilla ja retiiseillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka