Lentävä Jaakko
Tämä on hyvä, nopea ruokalaji kun koko pulkkakatras saapuu sisään ja tarvitsee jotakin lämmintä ja täyttävää. Tuplaa reseptin määrät jos seurue on iso, tarjoile riisin tai tagliatellen sekä kevyesti keitettyjen vihannesten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 valmiiksi grillattu broileri
- 1 tl italialaista salaattimaustetta
- 2 banaania
- 2 dl kuohukermaa
- ½ dl chilikastiketta
- 1 pkt pekonia (140 g)
- ½ dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kananlihat luista, paloittele pienemmiksi paloiksi. Laita kanapalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta salaattimausteella. Kuori ja viipaloi banaanit, asettele viipaleet kanapalojen päälle.
2. Vatkaa kerma ja sekoita se chilikastikkeen kanssa. Levitä seos banaanin ja kanan päälle. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen. Gratinoi uunissa n. 20 minuuttia.
3. Suikaloi pekoni ja paista suikaleet. Valuta talouspaperilla. Ripottele pekoni ja pähkinät valmiiksi gratinoidun kanapaistoksen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka