Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lentävä Jaakko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on hyvä, nopea ruokalaji kun koko pulkkakatras saapuu sisään ja tarvitsee jotakin lämmintä ja täyttävää. Tuplaa reseptin määrät jos seurue on iso, tarjoile riisin tai tagliatellen sekä kevyesti keitettyjen vihannesten kera.

Neljälle

  • 1 valmiiksi grillattu broileri
  • 1 tl italialaista salaattimaustetta
  • 2 banaania
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ dl chilikastiketta
  • 1 pkt pekonia (140 g)
  • ½ dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Irrota kananlihat luista, paloittele pienemmiksi paloiksi. Laita kanapalat voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Mausta salaattimausteella. Kuori ja viipaloi banaanit, asettele viipaleet kanapalojen päälle.

2. Vatkaa kerma ja sekoita se chilikastikkeen kanssa. Levitä seos banaanin ja kanan päälle. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen. Gratinoi uunissa n. 20 minuuttia.

3. Suikaloi pekoni ja paista suikaleet. Valuta talouspaperilla. Ripottele pekoni ja pähkinät valmiiksi gratinoidun kanapaistoksen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Grillattu broileri