Riisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen kera

Haluatko tarjoilla jotain oikein tyylikästä, joka sitä paitsi on sekä helppo että nopea valmistaa? Kokeile tätä erilaista alkuruokaa.

Neljälle

  • 300 g kevyesti savustettua tai kylmäsavustettua lohta
  • 1 kypsä mango
  • 1 avokado
  • ¼ retikka
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 100 g talvijuurekasta (säilykkeenä, sieni)
  • 4 rkl ituja
  • 8 riisipaperiarkkia

Dippikastike

  • 1 punainen chili
  • 2 rkl karkeasti hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 1 dl japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kahdeksaksi tangoksi. Kuori ja poista kivet mangosta ja avokadosta, suikaloi. Kuori ja suikaloi retikka, suikaloi salaatti. Leikkaa sienen juuriosa pois. Huuhtele idut.

2. Kostuta riisipaperit niin että ne pehmenevät. Jaa lohi, mango, avokado, retikka ja salaatti papereille, lisää sieniä ja ituja. Rullaa tiukaksi rullaksi. Anna levätä hetki jääkaapissa. Leikkaa rulla paloiksi ja jaa neljälle lautaselle. Koristele salaatinlehdillä.

3. Poista chilistä siemenet ja hienonna se sekä korianteri. Sekoita soijan kera ja tarjoile dippinä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!