Riisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen kera

Haluatko tarjoilla jotain oikein tyylikästä, joka sitä paitsi on sekä helppo että nopea valmistaa? Kokeile tätä erilaista alkuruokaa.

Neljälle

  • 300 g kevyesti savustettua tai kylmäsavustettua lohta
  • 1 kypsä mango
  • 1 avokado
  • ¼ retikka
  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 100 g talvijuurekasta (säilykkeenä, sieni)
  • 4 rkl ituja
  • 8 riisipaperiarkkia

Dippikastike

  • 1 punainen chili
  • 2 rkl karkeasti hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 1 dl japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Leikkaa lohi kahdeksaksi tangoksi. Kuori ja poista kivet mangosta ja avokadosta, suikaloi. Kuori ja suikaloi retikka, suikaloi salaatti. Leikkaa sienen juuriosa pois. Huuhtele idut.

2. Kostuta riisipaperit niin että ne pehmenevät. Jaa lohi, mango, avokado, retikka ja salaatti papereille, lisää sieniä ja ituja. Rullaa tiukaksi rullaksi. Anna levätä hetki jääkaapissa. Leikkaa rulla paloiksi ja jaa neljälle lautaselle. Koristele salaatinlehdillä.

3. Poista chilistä siemenet ja hienonna se sekä korianteri. Sekoita soijan kera ja tarjoile dippinä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.