Riisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen kera
Haluatko tarjoilla jotain oikein tyylikästä, joka sitä paitsi on sekä helppo että nopea valmistaa? Kokeile tätä erilaista alkuruokaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 300 g kevyesti savustettua tai kylmäsavustettua lohta
- 1 kypsä mango
- 1 avokado
- ¼ retikka
- 1 ruukku roomansalaattia
- 100 g talvijuurekasta (säilykkeenä, sieni)
- 4 rkl ituja
- 8 riisipaperiarkkia
Dippikastike
- 1 punainen chili
- 2 rkl karkeasti hienonnettua, tuoretta korianteria
- 1 dl japanilaista soijaa
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi kahdeksaksi tangoksi. Kuori ja poista kivet mangosta ja avokadosta, suikaloi. Kuori ja suikaloi retikka, suikaloi salaatti. Leikkaa sienen juuriosa pois. Huuhtele idut.
2. Kostuta riisipaperit niin että ne pehmenevät. Jaa lohi, mango, avokado, retikka ja salaatti papereille, lisää sieniä ja ituja. Rullaa tiukaksi rullaksi. Anna levätä hetki jääkaapissa. Leikkaa rulla paloiksi ja jaa neljälle lautaselle. Koristele salaatinlehdillä.
3. Poista chilistä siemenet ja hienonna se sekä korianteri. Sekoita soijan kera ja tarjoile dippinä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka