Salaatti kevyesti savustetun lohen kera
Tähän salaattiin olemme käyttäneet kevyesti savustettua lohta, mutta voit hyvin käyttää myös kylmäsavulohta. Ruokalajia ei voi valmistella etukäteen, mutta se valmistuu nopeasti juuri ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g kevyesti savustettua lohta
- 1 kypsä mango
- 1 avokado
- ½ punainen tai oranssi paprika
- ½ kerä jäävuorisalaattia
Kastike
- 1 dl japanilaista soijaa
- ½ punainen chili
- 2 rkl karkeasti hienonnettua, tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kastike: Hienonna tuore korianteri karkeasti. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita soija, chili ja korianteri.
2. Poista lohesta ruodot ja paloittele pienemmiksi paloiksi. Kuori ja poista kivet mangosta ja avokadosta, suikaloi ne ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös paprika ja suikaloi jäävuorisalaatti.
3. Pohjusta 4 lautasta salaatilla. Laita päälle mangoa ja avokadoa. Asettele lohta päälle, koristele paprikakuutioin. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"