Rosmariini-sitruunakakku: Lämmitä uuni 150 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon oliiviöljy, raastettu sitruunan kuori, tuore rosmariini ja suola. Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Kään- tele puolet jauhoista kananmuna-sokeri seokseen, tämän jälkeen puolet rasvaseoksesta. Toista sama kunnes kaikki ainekset ovat sekoitettu keskenään.
Paista uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullanruskea. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa paahtoleivän paksuisia annospaloja ja grillaa paloja hetken kuuman grillin päällä, tai paista kakulle kauniit raidat parilapannulla.
Tarjoile mustikkavoin, kermavaahdon ja tuoreiden mustikoiden kera.
Mustikkavoi:
Vatkaa kaikki ainekset keskenään.
Resepti on kirjasta Auringon maku (readme.fi, 2014)