2.4.2014. MasterChef-voittaja Kira Åkerström-Kekkonen laittaa ruokaa ja leipoo Huomenta Suomen Makuja-osiossa 1.–3.4.2014. Tänään luvassa on rosmariini-sitruunakakku ja mustikkavoita.
Rosmariini-sitruunakakku
- 100 g voita
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan kuori, raastettu
- 2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- 0,5 tl suolaa
- 4 kananmunaa
- 200 g ruokosokeria (2 dl)
- 200 g vehnäjauhoja (n. 4 dl)
- 1 tl leivinjauhetta
Lisäksi
- voita voiteluun
- korppujauhoja
Mustikkavoi
- 200 g pehmeää, suolatonta voita
- 2 dl tuoreita mustikoita
- 1 dl tomusokeria
Lisäksi
- Löysäksi vatkattua kermavaahtoa
- Tuoreita kotimaisia mustikoita
Valmistusohje
Rosmariini-sitruunakakku: Lämmitä uuni 150 asteeseen. Voitele ja korppujauhota leipävuoka. Sulata voi kattilassa. Sekoita joukkoon oliiviöljy, raastettu sitruunan kuori, tuore rosmariini ja suola. Vatkaa eri kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon. Kään- tele puolet jauhoista kananmuna-sokeri seokseen, tämän jälkeen puolet rasvaseoksesta. Toista sama kunnes kaikki ainekset ovat sekoitettu keskenään.
Paista uunissa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä ja kullanruskea. Anna kakun jäähtyä. Leikkaa paahtoleivän paksuisia annospaloja ja grillaa paloja hetken kuuman grillin päällä, tai paista kakulle kauniit raidat parilapannulla.
Tarjoile mustikkavoin, kermavaahdon ja tuoreiden mustikoiden kera.
Mustikkavoi:
Vatkaa kaikki ainekset keskenään.
Resepti on kirjasta Auringon maku (readme.fi, 2014)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku