Kurpitsapiirakka
Juhlista Halloweenia klassisella amerikkalaisella kurpitsapiirakalla. Piirakka on helppo ja nopea valmistaa ja se maistuu taivaalliselta! Reseptin loihti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa.
8 annosta
Pohja
- 2 rkl fariinisokeria
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g pehmeää voita
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 3 kananmunaa
- 450 g soseutettua kurpitsaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1/2 tl muskottia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl neilikkaa
- 400 g kondensoitua maitoa
tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl kanelia
Valmistusohje
Sekoita sokeri, suola ja vehnäjauho. Nypi voi joukkoon käsin, lisää vesi ja muotoile massasta pallo. Painele käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla (vuoan halkaisija noin 24 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Vatkaa täytettä varten kulhossa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausteet. Sekoita kondensoitu maito vähitellen joukkoon. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja kanelilla. Tarjoile kurpitsapiirakka kanelikermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"