Kurpitsapiirakka
Juhlista Halloweenia klassisella amerikkalaisella kurpitsapiirakalla. Piirakka on helppo ja nopea valmistaa ja se maistuu taivaalliselta! Reseptin loihti Marcos Gois Huomenta Suomen Makujen aamu-ohjelmassa.
8 annosta
Pohja
- 2 rkl fariinisokeria
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 125 g pehmeää voita
- 1 rkl kylmää vettä
Täyte
- 3 kananmunaa
- 450 g soseutettua kurpitsaa
- 1 tl kanelia
- 1 tl inkivääriä
- 1/2 tl muskottia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl neilikkaa
- 400 g kondensoitua maitoa
tarjoiluun
- 2 dl kuohukermaa
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl kanelia
Valmistusohje
Sekoita sokeri, suola ja vehnäjauho. Nypi voi joukkoon käsin, lisää vesi ja muotoile massasta pallo. Painele käsin irtopohjavuoan pohjalle ja reunoilla (vuoan halkaisija noin 24 cm). Anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Vatkaa täytettä varten kulhossa munien rakenne rikki, sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausteet. Sekoita kondensoitu maito vähitellen joukkoon. Kaada tasainen seos piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa ensin 15 minuuttia, laske lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja kanelilla. Tarjoile kurpitsapiirakka kanelikermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras