Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sahramijuustokakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Todella helppotekoisessa jälkiruoassa yhdistyvät joulun suloiset maut. Pohjassa maistuu piparkakku ja täytteessä sahrami.

8-10 palaa

  • 180 g piparkakkuja
  • 75 g voita
  • 4 dl ranskankermaa
  • 3 munaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ½ dl sokeria
  • hieman raastettua sitruunankuorta
  • ½ g sahramia (1 annos)
  • tomusokeria
  • sulatettuja karhunvatukoita tai muita marjoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Murenna piparkakut tai hienonna ne yleiskoneessa. Sekoita muruihin voi. Painele voi-muruseos irtopohjavuokaan ja pane vuoka hetkeksi jääkaappiin.

2. Sekoita ranskankerma, sokeri, sahrami ja munat ja mausta sitruunamehulla ja raastetulla sitruunankuorella. Kaada täyte vuokaan ja paista uunissa 20-25 minuuttia, kunnes se on hyytynyt.

3. Sirottele kakun päälle tomusokeria ja tarjoa kakku sulatettujen, kevyesti sokeroitujen karhunvatukoiden tai muiden marjojen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Juustokakku